Over jou

Het leven kan rake klappen uitdelen. Als je mijn website bezoekt, is dat wellicht bij jou nu het geval. Misschien is een dierbare weggevallen of is je relatie op de klippen gelopen. Het kan ook zijn dat je je baan bent kwijtgeraakt, je werkplezier weg is of je hond is doodgegaan.

Verlies en tegenslag zijn er in vele soorten. Gradaties zijn er niet. Waar het om gaat: een belangrijke pijler in je bestaan is weggevallen. Dat hakt er in. En in het proces waarin je nu zit, dreig je misschien ook jezelf wat kwijt te raken.

Pijn, angst en verdriet
Het is niet vreemd dat je in zo’n situatie te maken krijgt met heftige gevoelens van pijn, angst en verdriet. Vaak is het dan al moeilijk genoeg om je staande te houden. Tegelijk wil je verder. Je werk, de opvoeding van je kinderen of je eigen bedrijf: ze vragen je aandacht.

Hoe ga je die klus klaren? Ga je alle ballen in de lucht houden? Of leg je er uit voorzorg een paar neer – vóórdat ze op de grond kunnen vallen? Hoe slik je die bittere pil door van verlies? Hoe ga je om met woede? Met rouw? Naar wie reik je uit als het te veel wordt? Hoe vind je jezelf terug? En als je wat verder bent: zijn er dingen die je voortaan anders zou willen in je leven?

Herken je dit soort vragen? In je proces van zoeken, vallen, opstaan en weer doorgaan kan ik je begeleiden. Samen kijken we wat er nodig is om je zo goed mogelijk door je crisis te loodsen en jezelf weer te helen, zodat je daarna je koers weer kunt bepalen en volop aan het leven kunt deelnemen. Gaandeweg ga je misschien zelfs ontdekken dat je verlies je ook iets moois kan brengen waarop je niet had gerekend.

‘Je bent gezegend met de gave van aandacht. Echte aandacht. In je begeleiding ervaar ik je bescheidenheid, diepgang en levenslust als een grote toegevoegde waarde. Je hebt weet van de “lelijke” kant van het leven en het is fijn om daar welkom geheten – en liefdevol geconfronteerd – te worden. Om vervolgens weer uitgenodigd te worden het licht in te stappen.’

‘Elke ontmoeting smaakt naar meer.’

 Ron