Over mij

In mijn werk als begeleider draag ik mijn persoonlijke geschiedenis met mij mee. Daarom vertel ik je iets over mijzelf.

Het is niet toevallig dat ik het werk doe dat ik nu doe: een aantal jaar geleden maakte ik een diepe persoonlijke crisis door. De trigger was de verkoop van de woonboerderij, de veilige thuishaven van mij en mijn gezin. Een stap die vrijwillig werd gezet. Maar het voelde alsof op een ruwe manier het vloerkleed onder mijn leven was weggetrokken. Daarna begon er van alles te wankelen – en uiteindelijk om te vallen. Ik had te veel ‘gestapeld’, dat was wel duidelijk.

Voor mij was dit de aanleiding om het roer om te gooien en een therapeutische coachingsopleiding te volgen. Ik deed dit voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en omdat ik met mijn werk een nieuwe richting in wilde slaan.

Tegenwoordig werk ik als coach en begeleider. In mijn praktijk in Culemborg komen mensen die verder willen na verlies. Of die het besluit hebben genomen het roer in hun leven om te gooien (en als gevolg daarvan ook afscheid nemen van mensen, dingen en gewoonten die vertrouwd waren).

Behalve coach en begeleider, werk ik als schrijver in opdracht, taaltrainer en schrijfcoach (zie Saffraan communicatie).

Ook in mijn vrije tijd geniet ik van mooie, persoonlijke ontmoetingen. Verder zet ik stapjes om de Spaanse taal machtig te worden, studeer ik klassiek gitaar, beoefen ik zenmeditatie en maak ik verdraaid lekkere paella’s. Het liefst voor veel mensen (zie Paella aan de Lek).